2019-02-25 09:00Pressmeddelande

Cirkus Cirkör tillbaka på Södra Teatern

Cirkus Cirkör på Södra Teatern i september 2019.

I september fylls Södra Teatern med blommor, cirkus och glädje när nya Cirkus Cirkör-föreställningen Bloom för första gången möter Stockholmspubliken.

Cirkus Cirkör återvänder till Södra Teatern, där de själva innehar rekordet som den mest spelade föreställningen i teaterns historia. Det rekordet sattes 2015 med föreställningen Wear it like a crown som totalt gjorde 118 framträdanden på Södra Teaterns Stora Scen. Nu är det dags för en ny Cirkus Cirkör-föreställning att uppträda på samma scen: Bloom.

– Vi är så glada över att kunna välkomna Cirkus Cirkör till Södra Teatern igen. Att få uppleva cirkuskonster och akrobatik i vår anrika teatersalong är verkligen unikt, säger Fredrik Granberg, programchef Södra Teatern.

Bloom

I Cirkus Cirkörs nya föreställning bjuds du in till en värld full av blommor, klassisk musik och enastående cirkus. Ensemblen består av fem internationella multitalanger som vill göra världen till en gladare plats genom att sammanföra glädje, rädsla och risker med grundliga förberedelser.

I Bloom omfamnar artisterna vardagens krav och ängslan. Med kreativitet och cirkuskonster desarmeras de negativa känslorna och rädslorna blir till poesi.

När artisterna flyger genom luften, hoppar språngbräda, svingar sig i trapetser och rep, lyfter varandra, utför parakrobatik och hänger i tänderna, förkroppsligar de cirkusens själ: Du behöver inte anpassa dig till normen. Du ska vara lika unik som du känner dig.

Internationell ensemble utbildad i Stockholm

Bloom har en internationell ensemble med artister från Schweiz, Tyskland, Skottland och Costa Rica och två regissörer från Frankrike och Finland.

Artister:
Ben Collis
Elisabeth Künkele
Felix Greif
Philomène Perrenoud
Sofia Mendez

Philomène, Felix, Elisabeth och Ben är utbildade i Stockholm och tog examen från Dans och Cirkushögskolan DOCH 2018 där Philomène och Felix även tilldelades Sophie Hulthéns cirkusstipendium. Sofia Mendez är utbildad vid Codarts Circus Arts i  Rotterdam.

Bloom regisseras av Julien Auger och Sade Kamppila från Circus I Love You.


Cirkus Cirkör – Bloom på Södra Teatern
Premiär den 5 september
Biljettsläpp torsdag den 28 februari
Längd: cirka 60 minuter
Åldersgräns: Familjeföreställning från 4 år


Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Emilia Åkesson
Försäljning och marknadsansvarig / Sales & Marketing manager
Emilia Åkesson