2019-01-15 09:00Pressmeddelande

Filip Adamo ny nöjesansvarig för Södra Teatern

Filip Adamo nöjesansvarig för Södra Teatern. Foto: Lina Adamo

Under ledning av Södra Teaterns nya nöjesansvarige Filip Adamo blir Min Stora Sorg nattklubbsdiva medan Dolores Haze styr hemmafesten, Gelato Sthlm blandar smutsiga edits med grooviga guldkorn, Hip Hop Karaoke fortsätter ge nya rapstjärnor en scen och New Black hittar nytt hem för unika klubbkonceptet La Yoût.

Att klubba på Södra Teatern är veckans roligaste kväll. – Filip Adamo.

Nöjesentreprenören Filip Adamo, med ett förflutet i musikindustrin, arrangerar i dag konserter, skapar events och är en av tre eldsjälar bakom den omtalade och hyllade Teatern under bron i Hornstull. Nu tar han sig an Södra Teatern och börjar med att presentera en klubbvår utan dess like.

– Stockholm har några få klassiska institutioner som de flesta av stans invånare känner till; Södra Teatern är en av dem. Att ges möjligheten att få vara med och forma utbudet där är lite “nypa-sig-i-armen”-läge, säger Filip Adamo.

Nattklubbverksamheten på Södra Teatern kommer i vår att koncentreras till Södra Bar och Kristallen på våning tre. Med start fredagen den 8 februari kommer både gamla och nya favoriter höja nivån på Stockholms nattliv.

– Jag är stolt och otroligt glad över att få välkomna nya favoriter som Min Stora Sorg och Dolores Haze som får sina egna klubbar – Klubb La Reina & Broken Hearts Club. Dessutom La Yoût och Gelato Sthlm som kommer att få oss att krama svetten ur tishan medan Soul Shake är soulklubben vi alltid velat gå på, men aldrig hittat, säger Filip om vårens nykomlingar.

Gamla klubbfavoriter som fortsätter på Södra Teatern är Klubb Fuldans, Hip Hop Karaoke, Bangers’n’Mash och Mosquito & Barracuda. Premiären för 2019 års klubbar på Södra Teatern står lifestyle-märket New Black för med klubben La Yoût den 8 februari.

– Att klubba på Södra Teatern är veckans roligaste kväll. Tillsammans med våra klubbarrangörer skapar vi en schysst stämning som känns lika avslappnad som på en hemmafest. Det blir helt enkelt en klubbcocktail lika smarrig som den i baren, lovar Filip Adamo.

Södra Teatern Klubb | Vår 2019

Soul Shake

Soul Shake drivs av klubbräven Felix Lindén och soulkonnässören Ernst Adamsson Borg som struntar i stämplar och ängslig creddighet och öser på med den svängigaste soulen som någonsin gjorts, oavsett om det är obskyra northern soul singlar eller legendariska Motown-klassiker. 

Torsdagar 28/2, 28/3, 25/4 & 30/5 | 21.00–00.00 | Fri entré

La Yoût

Lifestyle-märket New Black‘s klubbkoncept med en grund i hip hop, trap, R’n’B och afro beat. Pionjärer såväl som morgondagens tonsättare står bakom spelarna och ger er en blandning av genrer och tidsepoker för att ge gästerna en unik upplevelse.

Fredagar 8/2, 8/3, 5/4, 3/5 & 31/5 | 22.00–03.00

Klubb La Reina

Popdrottningen och divan Min Stora Sorg har nu äntligen gått och blivit nattklubbsdrottning! Kom och ta del av ett antal kvällar på Södra Bar när MSS rike intar lokalerna och tillsammans med sina undersåtar håller hov. Lämna minimalismen hemma i hallen. Kom till maximalismens högborg.

Fredagar 15/2, 15/3, 12/4, 10/5 & 7/6 | 22.00–03.00

Broken Hearts Club

Senaste gången bandet Dolores Haze hade klubb var den skandalomsusade noiseklubben ”Got My Gun”-club på Riche för ett x antal år sen. Sedan dess har de hunnit släppa sitt andra album och turnerat i både Sverige och England. I vår intar de Södra Teatern med Broken Hearts Club – en hemmafest med fokus på pop, pop-punk och rock.

Fredagar 22/2, 22/3, 19/4, 17/5 & 14/6 | 22.00–03.00  

Gelato Sthlm Sûd

Gelato Sthlm kommer under de sena nätterna på Södra Teatern vika av från radioplågorna och bjuda på de fetaste, mest dansanta låtarna med högt bpm, mycket bas blandat med smutsiga edits och grooviga guldkorn.

Fredagar 1/3, 29/3, 24/5 & 21/6 | Valborgsmässoafton 30/4 | 22.00–03-00

Hip Hop Karaoke

Hip Hop Karaoke är klubben där alla har chansen att vara rapstar för en kväll. Vare sig du vill reppa din ort, ba leva life eller wow:a med ditt flow är du välkommen att joina Hip Hop Karaoke och deras sinnessjukt fina publik (som gång efter gång visar hur man get down for real)!

Lördagar 9/2, 9/3, 6/4, 4/5 & 1/6 | 22.00–03-00

Bangers’n’Mash

Bangers’n’Mash, som drivs av Robert Plaszczyk och Weeping Willows frontfigur Magnus Carlson, är så nära en hemmafest du kan komma. Självaste Noel Gallagher har beskrivit klubben som “världens skönaste”. Musikstilen kan bäst beskrivas som mod, indie, northern soul, manchester, 60’s och massa britpop. Tillsammans med gäster från när och fjärran spelas det du inte har och har hört.

Lördagar 16/2, 16/3, 13/4, 11/5 & 8/6 | 22.00–03-00

Klubb Fuldans

På Klubb Fuldans är du fri att starta gräsklipparen, hälsa på grannen, göra vattenspridaren och twerka loss hur mycket du vill. Fuldansande DJ Kola och DJ Digerdöden står i dj-båset och bjuder på hits och guilty pleasures från alla tider.

Lördagar 23/2, 23/3, 20/4, 18/5 & 15/6 | 22.00–03-00

Mosquito & Barracuda

Uncle Eric, Thomas Gylling och DJ Erykah har levererat magiska fester i tio år! Otvetydiga dansklassiker, magisk energi och en lättsam feeling har varit receptet för det som är en av Stockholms äldsta klubbar.

Lördagar 2/3, 30/3, 27/4, 25/5 | Skärtorsdag 18/4 | 22.00–03-00

Var: Södra Bar & Kristallen (våning 3)
Entré: 150 kronor (om inte annat anges)Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser till alla som välkomnar alla. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Emilia Åkesson
Försäljning och marknadsansvarig / Sales & Marketing manager
Emilia Åkesson