2022-11-29 07:57Pressmeddelande

Klassiska Kägelbanan öppnar igen som konsertlokal

Kägelbanan och MosebacketerrassenKägelbanan och Mosebacketerrassen

- Stockholm Live tar över driften av den historiska evenemangslokalen vid Södra Teatern.

Kägelbanan är en av Stockholms med klassiska lokaler för musik och evenemang. Efter att ha varit stängd i 3 år så öppnar nu lokalen under Mosebacketerrassen vid Södra Teatern igen för konserter och evenemang, med Stockholm Live som ny operatör.

Coldplay, Ice Cube, The Libertines, First Aid Kit, Killers, med flera. Alla har de spelat på Kägelbanan. Nu blir den historiefyllda lokalen ett nygammalt tillskott till Stockholms arenautbud som presenteras av Stockholm Live, som för en månad sedan även presenterade utomhusscenen Betongparken som ny konsert- och evenemangsscen.

  • Kägelbanan är en otroligt viktig scen för Stockholm med all sin historik och stora artister som passerat förbi. Med sin kapacitet om nära 1000 åskådare så passar den perfekt i vad som efterfrågas av våra arrangörer, och med sitt läge och atmosfär så kommer det bli en viktig pjäs i Stockholms kulturscen framåt, säger Andreas Sand, VD Stockholm Live.

Stockholm Live kommer använda Kägelbanan till konserter och evenemang. Därmed kommer det inte bedrivas nattklubbsverksamhet i lokalen som tidigare. Innan Kägelbanans öppnande så kommer det ske viss renovering vilket även inkluderar ett för lokalen mer anpassat ljudsystem.

För att läsa mer om och boka Kägelbanan, se www.sodrateatern.se

För mer information, kontakta
Daniel Stålbo
Kommunikationschef
Stockholm Live


Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.