2020-09-23 14:01Pressmeddelande

Mosebacketerrassen blir Mosebacke Vinterträdgård!

Stella Scocco, Nöjeschef & Samuel Laulajainen VD Stella Scocco, Nöjeschef & Samuel Laulajainen VD

 
Södra Teatern testar att vintersäkra terrassen. Under v.39 byggs ett genomskinligt tält över hela Mosebacketerrassen. Tältet kommer utrustas med såväl högtalarsystem, värme och ventilationssystem. Innanför dessa väggar skapas ett ca 500 kvm stort orangeri med allt vi förknippar med sommarens häng på Mosebacke och lite till. En magsik kombination av både inomhus och utomhus. Njut av Mosebackesterrassens karaktäristiska utsikt i värmen av eldtunnor och levande ljus. 
 
”Vi har tillsammans med myndigheterna i sommar hittat ett rimligt sätt att fortsatt bedriva vår verksamhet. Mosebacke Vinterträdgård är en popup-lösning för att kunna bidra med en corona-anpassad miljö och bevara kulturen i Stockholm under denna kris. Målsättningen är att kunna genomföra säkra konserter i vinter.” Samuel, VD Södra Teatern.
 
Mosebacke Vinterträdgård öppnar redan 2 oktober och kommer ha öppet varje dag från 16.00.
 
”Det är helt otroligt roligt att ens få va en del av att göra detta! Allt började med att Samuel (VD) närmast skämtade om att vi borde tälta in hela terassen nu när det är så svårt för oss att öppna verksamheten inne. Det var som att alla tittade på varandra på mötet och insåg att det skulle kunna bli helt fantastiskt om man fick till det på rätt sätt. En timme senare va idén Mosebacke Vinterträdgård född och en vecka senare var tältet beställt. Ibland känns saker bara helt självklara så fort det nämns och detta var verkligen en sådan sak.” Stella Scocco, Nöjeschef Södra Teatern.Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner