2019-06-03 16:13Pressmeddelande

Nattlivsveteraner gör tisdagsklubb i Champagnebaren

Per Hagman, Quetzala Blanco, Fredrik Strage, Plebs Pussy Posse, Cicci Moon, Henrik Johsson & Mark Levengood, Hi-tech Hoes, Mustonen & Lönnkrog, Pontus De Wolfe och Lång-Kalle. I sommar gör de alla Stockholm osäkert (igen) på Södra Teaterns nya tisdagsklubb i Champagnebaren – Veteranklubben.

Veteranklubben är en tisdagsklubb i Champagnebaren med utsikt över stan, smarriga cocktails, bubbligt bubbel och fri entré. I DJ-båset finaste karat guld av idel bekanta ansikten humörhöjare. Förr såg de till att där de spelade skivor var Stockholm som roligast om natten. Nu är de tillbaka som veteraner i ringen för en kväll med samma mission. 

– Det är klubben jag drömt om; med alla mina favoriter tillbaka i dj-båset för en kväll, säger Filip Adamo, nöjesansvarig för Södra Teatern.

25/6 PLEBS PUSSY POSSE | 2/7 MUSTONEN & LÖNNKROG | 9/7 LÅNG-KALLE
16/7 QUETZALA BLANCO | 23/7 PER HAGMAN | 30/7 CICCI MOON
6/8 FREDRIK STRAGE | 13/8 HENRIK JOHNSSON & MARK LEVENGOOD
20/8 HI-TECH HOES | 27/8 PONTUS DE WOLFE

Filip Adamo – Nöjesansvarig Södra Teatern. Foto: Lina Adamo

Filip Adamo – Nöjesansvarig Södra Teatern. Foto: Lina Adamo

Filip Adamo: "Klubben jag drömt om"

2000-talet och känslan av att jag ägde Stockholm om natten. Barerna, klubbarna, dörrvakterna och stammispriser. Hela livet var ett disco som Krunegård sjöng och Stockholm om natten ett smörgåsbord jag åt och drack av med en aptit värdig Edward Blom. Jag ville aldrig gå hem utan fortsätta dansen och festen på nästa ställe och till slut falafeln på Folkets Kebab på väg hem. Om bartendern var prinsen i lokalen var kvällens dj kungligheten – den som satte stämningen och fick mina fötter att leva ett eget liv. För mig handlade det inte om någon navelskådande dj med rätt tolvor just köpta på discogs, utan i stället den där personen som gjorde utelivet till en hemmafest, som ville skapa eufori och dans, dans, dans.

Det var åren innan Stockholm blev ängsligt och rädd för att inte vara så förbannat rätt.

Jag stod där på dansgolvet eller hängde i baren medan kvällens dj chefade och bläddrade bland cd-skivor, vinyler och urdruckna glas. Vad gör man när festen tar slut? Tar med sig dj:n hem. I dag är en av dom min fru och flera andra mina bästa kompisar.

Det var åren innan Stockholm blev ängsligt och rädd för att inte vara så förbannat rätt. När öl var en öl och en bartender en bartender. Innan hantverksbryggerier och mixologer. Innan isbitarna i glasen dopat sig till oigenkännlighet. Något oskulds- och lekfullt vilade över natten och stans neonskyltar. Min helt subjektiva upplevelse av då och nu. Min känsla av att delar av Stockholms nattliv har tappat sin feeling.

På Södra Teatern vill jag ta tillbaka den känslan. Södra Teatern ska vara feeling, hemmafest och eufori. En plats där ängslan aldrig står på gästlistan och dansgolvet ditt kvarter. Södra Teatern gör åter livet till ett disco när jag nu går på knock och startar Veteranklubben.

Det är klubben jag drömt om; alla mina favoriter tillbaka i dj-båset för en kväll medan dom godaste drinkarna dansar på bardisken och utsikten över Stockholm är obeskrivligt vacker.

Eller så är jag bara en 43 år gammal trebarnsfar med nostalgiskt skimmer över nätterna då jag figurerade på Nöjesguidens utelista (plats 22...) och hade nöjesnatten i min hand. Välkomna till Veteranklubben i sommar och avgör själv!

/ Filip Adamo, Nöjesansvarig på Södra Teatern

 Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.