2018-08-30 11:08Pressmeddelande

Punk-trummis från Piteå ny programchef på Södra Teatern

En äkta norrbottning, originalmedlem i punkrockbandet Randy och från och med den 1 september, programchef på Södra Teatern. – Södra Teatern är och ska fortsätta vara Stockholms naturliga mötesplats för kultur, demokrati och jämställdhet, säger Fredrik Granberg.

43-årige Fredrik Granberg har arbetat som producent på Södra Teatern sedan 2007. Under sin tid på Mosebacke har han bland annat satt Mosebacketerrassens sommarkonserter på kartan, sett stjärnor som First Aid Kit och Lykke Li födas samt fyllt Kägelbanan med artister från när och fjärran.

– Det mäktigaste Södra Teatern har är blandningen. Att vi kan ha norsk black metal, Titiyo, iransk poesi och Carl-Einar Häckner på våra scener under en och samma kväll. Det är mäktigt, säger Fredrik Granberg.

Den 1 september tar Fredrik över som programchef efter Anders Ålander som blir chef för Umeå Teaterförening. Framtiden för Södra Teaterns scener lovar Fredrik Granberg är ljus, med samma breda innehåll men också nya, spännande samarbeten och projekt. Ännu fler ska få ta del av Södra Teaterns unika hus.

– Nu ska vi föra Södra Teaterns arv vidare och in i framtiden. Scenkonst, konserter, klubbar, debatt, humor – allt tar vi med oss. Södra Teatern är och ska fortsätta vara Stockholms naturliga mötesplats för kultur, demokrati och jämställdhet, säger programchef Fredrik Granberg.

 

11 hösttips från programchefen

 1. Läget i landet – Åsa Linderborg, Po Tidholm och Göran Greider diskuterar valets utgång.

 2. Gad Elmaleh – Hyllade stand up-stjärnan till Sverige!

 3. Syster Sol – GAL:ANT fest på Kägelbanan.

 4. Kacey Musgraves – grammisbelönad countrystjärna från USA.

 5. The Sonics – garagerockslegenderna för första gången på Södra Teatern.

 6. Mapei – En av landets starkaste r ‘n’ b-röster gör comeback

 7. pg.lost – stökig post-rock inför sittande publik på Stora Scen.

 8. No Fun At All & Satanic Surfers – skatepunken peakar igen år 2018.

 9. Night Flight Orchestra – missa inte!

 10. Mammas Nya Kille firar jul på måfå – julafton kommer tidigt i år.

 11. Tribulation – årets mäktigaste konsert!

Se hela Södra Teaterns program här.


Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser till alla som välkomnar alla. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Emilia Åkesson
Försäljning och marknadsansvarig / Sales & Marketing manager
Emilia Åkesson