2018-01-30 12:21Pressmeddelande

“Skamlös” mysfaktor på Mosebacke – ny dekoration för en mer hållbar restaurang

Redan i höstas slutade Mosebacke Etablissement med sugrör i drinkarna och bytte elavtal till ett med 100 procent förnybara energikällor. Nu slutar även beställningar av värmeljus och snittblommor. I restaurangen pryder svensktillverkade, ekologiska ljusbringare borden tillsammans med sticklingar av växter som murgröna och elefantöra.

– Målet är att aldrig behöva köpa värmeljus och växter till restaurangen igen. Det är så skönt att kunna gå från paraffin. Det är mysfaktor utan skam, säger Fredrik Bergman, restaurangchef.

Sticklingarna står i vatten och får slå rot. När växterna har fått tillräckligt med rötter planteras de i jord och nya sticklingar tas från växter i huset. På så sätt kommer Mosebacke och Södra Teatern långsiktigt kunna driva upp fler växter och inte behöva köpa på nytt.

Tillsammans med hållbarhetscoach Amanda Hederén har hela verksamheten analyserats och under våren och sommaren arbetar restaurangen vidare för att skapa matupplevelser som gör lika gott som de smakar.

– I och med elen från förnybara källor, den stora andelen vegetariska alternativ på menyn, restaurangens ekologiska vinlista och samarbeten med lokala råvaruproducenter har Södra Teatern och Mosebacke redan kommit långt, säger Amanda Hederén.

– Vi fortsätter arbeta för att bli ännu mer hållbara, både internt och tillsammans med våra gäster. Det känns superspännande, fortsätter Fredrik Bergman.

På Facebook (www.facebook.com/MosebackeEtablissement) och Instagram (www.instagram.com/mosebackeetablissement) kan du följa Mosebacke Etablissements resa mot en mer hållbar restaurang.

Öppettider Mosebacke Etablissement:

Lunch: vardagar kl. 11.00 – 14.00
Middag: tisdag till lördag från kl. 17.00
Brunch – alltid med livemusik: lördagar & söndagar kl. 11.00 – 17.00  

För mer information, kontakta:


Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser till alla som välkomnar alla. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Emilia Åkesson
Försäljning och marknadsansvarig / Sales & Marketing manager
Emilia Åkesson