2022-08-10 10:55Pressmeddelande

Södra Teatern flyttar stolarna på Stora Scen och öppnar upp för konserter med stående publik!

Endast en gång tidigare har Södra Teaterns Stora Scen öppnat upp för en konsert med stående publik. Det var 1999 när Red Hot Chili Peppers besökte Stockholm under lanseringen av skivan Californication. - och nu händer det igen!

Länsstyrelsen i Stockholms län har äntligen beslutat att lämna tillstånd för ett byte av stolsinfästningarna för att göra de befintliga stolarna i stora salongen flyttbara och därmed möjliggöra konserter med stående publik.

”Vi är så glada över att äntligen få nyttja Stora Scen till fler typer av konserter. Detta ger oss en möjlighet att arbeta med en bredare repertoar med mer rock, hiphop och andra genrer vi inte har i samma utsträckning idag. Och såklart få in mer besökare.”  Säger Samuel Laulajainen, VD på Södra Teatern 

Första bandet sen 1999 med stående publik på Stora Scen blir Popsicle, fredagen 26 aug.

Få svenska band har varit så utmärkande för sin samtid som Popsicle. Bandet som redan 1992 banade väg för den svenska indiescenen med sitt grammis-vinnande debutalbum Lacquer. Norrlands-bandet följde upp detta med albumen Abstinence, Popsicle och Stand Up And Testify. Skivorna innehöll klassiska låtar som b.la. Sunkissed, Hey Princess och Not Forever som har varit soundtracket till mångas 90-tal.

Bandet turnerade flitigt i Sverige under 90-talet. Alltifrån indieklubbar till de stora festivalscenerna. Men efter en turné i Japan 1999 bestämde sig bandet för att lägga ner. De återvände för en avskedsspelning på Cirkus i Stockholm i april 2005, sedan åter till tystnad. Sen comebacken har dom tagit plats både på Gröna Lund, Liseberg, Way Out West, Pustervik och KB, men det här blir en av de få spelningar de gör i år.

”Södra Teatern är nog Stockholms allra finaste konsertlokal och det känns väldigt speciellt att få köra en kväll där. Vi har gått igenom katalogen och hittat minst en låt som vi aldrig spelat live förut som vi tänkte förgylla kvällen med.” säger bandets sångare Fredrik Norberg

Support denna kväll är det Göteborgsbaserade postpunkbandet Beverly Kills.

 


Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.


Kontaktpersoner

AD / PR
Iza Boëthius