2018-10-23 11:03Pressmeddelande

Södra Teatern renoverar Stockholms vackraste utomhusscen

Nya Mosebacketerrassen – med större scen, nya serveringsutrymmen, bättre toaletter och kortare köer, står klart våren 2019.

Mosebacketerrassen har länge varit en av Stockholms mest populära platser sommartid där stockholmare och turister samlas för att njuta av mat, dryck, musik och den slående vyn över Gamla stan, Djurgården och inloppet till Stockholm.

Södra Teaterns konsertsommar 2018 slog besöksrekord när folkkära artister och internationella band som Jason IsbellPetterLisa NilssonGlasvegas och Titiyo ställde sig på Stockholms vackraste utomhusscen.

– Vi hade inte kunnat drömma om en bättre sommar som avstamp för nya Mosebacketerrassen, säger Johanna Carlberg, marknads- och kommunikationschef samt tillförordnad vd på Södra Teatern.

1995 förklarades Mosebacketerrassen, Mosebackeportalen och Kägelbanan som byggnadsminne. Arkitekten bakom nybyggnationen, Gabriel Herdevall på HAG arkitekter, har arbetat med projektet i drygt två år tillsammans med Stockholms stadsbyggnadskontor och Länsstyrelsen.

Rivningen av Mosebacketerrassens nio små byggnader inkluderat bistro, grillbar, ölkiosk och scen inleddes i mitten av oktober och till månadsskiftet ska första spadtaget tas och grunden för nya Mosebacketerrassen läggas.

– I stället för att ha en massa små byggnader här och där kommer det nu att vara en mer sammanhängande bebyggelse där servering och scen är i fokus, säger arkitekten Gabriel Herdevall.

Den nya scenen blir större och bättre anpassad för konserter med ett permanent tak som dämpar ljudets spridning. Framför scenen läggs gatsten och fler sittytor planeras. Byggnaden målas i en mörkgrön färg och till våren blommar nya träd och buskar. Allt för att göra Mosebacketerrassen ännu bättre för ännu fler.

– Arkitekturen är funktion och estetik hand i hand, med inspiration hämtad från Kägelbanans glaspartier och platsens anrika historia, berättar Gabriel Herdevall.

Under tiden som renoveringen pågår är delar av terrassen avspärrad, men alla är välkomna att njuta av både utsikt och byggets gång. Nya Mosebacketerrassen planeras stå klart våren 2019, lagom till starten av utomhussäsongen.

– Då inviger vi nya Mosebacketerrassen med nytt matkoncept och presenterar sommarens konserter. Det blir en riktig fest, lovar Johanna Carlberg, marknads- och kommunikationschef och tillförordnad vd.

 


Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser till alla som välkomnar alla. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Emilia Åkesson
Försäljning och marknadsansvarig / Sales & Marketing manager
Emilia Åkesson