2019-09-19 11:15Pressmeddelande

Södra Teaterns namninsamling engagerade fler än 30 000

Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern.Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern.

I söndags bad Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen om hjälp efter att det stod klart att Miljö- och hälsoskyddsnämndens beslut att låta Södra Teatern anordna 21 konserter på Mosebacketerrassen 2020 överklagats av grannar. 

“Som VD för Södra Teatern på Mosebacke, på toppen av Katarinaberget och i hjärtat av Södermalm, måste jag ständigt balansera den kulturverksamhet som har bedrivits sedan 1700-talet med vår omgivning. Vi vill att Södra Teatern ska vara en levande plats med konsert-, klubb-, och teaterverksamhet i fokus, men det är ingen dans på rosor att bedriva den typen verksamhet i innerstan.” – Samuel Laulajainen. 

Läs "Södra Teaterns vd ber dig om hjälp"

I ett öppet brev publicerat på sodrateatern.com uppmanade han alla som vill se sommarkonserter på Mosebacketerrassen att skriva under en namninsamling för att visa sitt stöd. Tre dagar senare hade 33 563 personer skrivit under för att stötta Södra Teatern och ett levande Stockholm. 

– Tack för det enorma stödet som vi har fått de senaste dagarna. På bara tre dagar har vi fått in 33 563 namnunderskrifter. Aldrig hade vi trott att namninsamlingen skulle få det resultatet, det är helt otroligt och vi är överväldigade. Ert engagemang har, förutom att ge oss ny kraft att kämpa för livemusiken i Stockholms innerstad, också skapat ringar på vattnet, skriver Samuel Laulajainen i ett nytt brev.

Under torsdagen huserar Södra Teatern SVT:s Opinion Live där kulturdöden diskuteras. På fredag träffar Samuel Laulajainen och Södra Teaterns programchef och konstnärliga ledare Fredrik Granberg stadens ledande kulturpolitiker för att prata om åtgärder för att göra Stockholm till en levande kulturstad. 

I brevet skriver också Samuel Laulajainen om stängningen av Kägelbanan

–  Det går inte att driva en verksamhet under ständigt hot om nedstängning. Vi ville öka verksamheten på Kägelbanan, inte minska. Vi vill inte vara en del av kulturdöden i Stockholm. Tvärtom. Vi vill vara en av Stockholms mest levande kulturplatser med fokus på musiken.

Läs hela brevet: "33 563 skrev under – det händer nu"

33 563 personer skrev under Södra Teaterns namninsamling för att stötta sommarkonserterna på Mosebacketerrassen.

33 563 personer skrev under Södra Teaterns namninsamling för att stötta sommarkonserterna på Mosebacketerrassen.


Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Karin Bernhardsson