2019-09-16 05:45Pressmeddelande

Södra Teaterns vd ber om hjälp

Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern.Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern.

Södra Teaterns vd Samuel Laulajainen ber alla som vill se konserter på Mosebacketerrassen nästa sommar att skriva under Södra Teaterns namninsamling i öppet brev.

“Jag och våra medarbetare är rent ut sagt trötta. Efter en sommar utan klagomål till Stockholms stad och alla ansträngningar från vår sida för att göra konsertupplevelserna så bra som möjligt för alla känns överklagandet som ett rejält bakslag.” – Det skriver Samuel Laulajainen i ett öppet brev på sodrateatern.com. 

I slutet av augusti beslutade Miljö- och hälsoskyddsnämnden att Södra Teatern får ha 21 konserter på Mosebacketerrassen i juni, augusti och september 2020. Även om Samuel Laulajainens önskan var att kunna anordna 28 konserter accepterades beslutet och planeringen för nästa sommars konserter på Mosebacketerrassen inleddes. Nu står det dock klart att beslutet överklagas av grannar på Mosebacke. 

Överklagandet innebär att Södra Teatern måste fortsätta processen. Samuel Laulajainen uppmanar nu alla som som vill att Mosebacke och Södermalm ska leva att skriva under en namninsamling för att visa sitt stöd. 

“Det här betyder inte att vi slutar kämpa. Vi behöver bara lite hjälp”, skriver han och fortsätter:

“Hjälp oss att visa hur många som uppskattar ett levande Stockholm. Hjälp oss att visa hur många det är som vill att Mosebacke och Södermalm ska leva, som vill att Mosebacketerrassen, en av Stockholms mest unika utescener, ska kunna fortsätta leva.” 

Läs hela brevet och se namninsamlingen här. Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Emilia Åkesson
Försäljning och marknadsansvarig / Sales & Marketing manager
Emilia Åkesson
Karin Bernhardsson