2020-01-07 08:24Pressmeddelande

Södra Teaterns vd: Flytta Zlatan till Mosebacke

Montage: Samuel Laulajainen och Mosebacketerrassen, Södra Teatern, StockholmMontage: Samuel Laulajainen och Mosebacketerrassen, Södra Teatern, Stockholm

Samuel Laulajainen, vd för Södra Teatern i Stockholm, uppmanar Malmös politiker att flytta den vandaliserade statyn av Zlatan Ibrahimovic till Mosebacketerrassen.

– Vi erbjuder ett nytt hem till Zlatan-statyn på anrika Mosebacketerrassen där han kan stå och blicka ut över Stockholm tillsammans med August Strindberg, säger Samuel Laulajainen, vd Södra Teatern.

Efter helgens brutala vandalisering av Zlatan-statyn utanför MFF-borgen i Malmö är statyns framtid oviss. Nu öppnar Södra Teatern upp för att omplacera statyn till Mosebacketerrassen i hjärtat av Södermalm i Stockholm. 

– Det hade varit en stor ära att ge statyn av en av Sveriges största fotbollsspelare ett nytt hem. Vi tror att han hade passat perfekt i vår miljö, säger Samuel Laulajainen.

På Mosebacketerrassen skulle Zlatan-statyn stå tillsammans med den berömda bysten av August Strindberg. Mosebacketerrassen är alltid öppen för allmänheten och tillhör Södra Teatern som även bedriver verksamhet på platsen.

– Med Mosebacketerrassen har vi en unik plats och möjlighet som inte många andra aktörer kan erbjuda. Vi hoppas nu att politikerna i Malmö tycker likadant, så ser vi till att Zlatan-statyn får ett nytt hem, säger Samuel Laulajainen.

Uppmaningen delades på Södra Teaterns Facebook-sida på måndagskvällen och har fått många reaktioner. Se inlägget här.Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Samuel Laulajainen
VD
Samuel Laulajainen