2018-04-26 11:19Pressmeddelande

VICE och Södra Teatern presenterar VICE Talks – föreläsningar och panelsamtal om ett tryggt nattliv

Den 7 maj bjuder VICE och Södra Teatern in till en eftermiddag med samtal om ett tryggt och drogfritt nattliv. Annika Ljung, gruppchef Narkotikagruppen Södermalm, deltar tillsammans med bland andra Ingmari Pagenkemper, vd och konstnärlig ledare Södra Teatern, i ett panelsamtal om Stockholms natt- och klubbliv.

 

Eftermiddagen den 7 maj i Södra Bar inleds med en föreläsning av Fiona Measham, grundare av brittiska The Loop, om drogtestning som skademinimering i nattlivs- och festivalmiljöer. Fiona Measham är professor i kriminologi på Durham University sedan 2013, och har forskat om trender i drogbruk och drogpolitikens konsekvenser i över 25 år. Hennes frustration över Storbritanniens drogpolitik fick henne att starta The Loop – en ej vinstdrivande organisation som erbjuder säkra drogtester och skademinimering på nattklubbar och festivaler.

Efter föreläsningen hålls ett panelsamtal där nattklubbsarrangörer, Nattrådet och polisen deltar för att prata om hur Stockholm kan arbeta för en tryggare miljö på natten. Olika perspektiv lyfts och respekteras med mål att samverka inför sommaren. Samtalet modereras av Nicklas Kartengren.

Paneldeltagare

Annika Ljung, Gruppchef, Narkotikagruppen Södermalm
Har jobbat på forna ravekommissionen i många år där stor del av arbetet gick ut på att arbeta med ungdomar och droger. Nu arbetar narkotikagruppen på ett liknande sätt, men där stor del av arbetet riktar sig mot de problem som finns i lokalpolisområde Södermalm /City gällande droger och missbruk.

Ingmari Pagenkemper, VD och konstnärlig ledare, Södra Teatern
Har arbetat med Stockholms nöjesliv sedan 90-talet, bland annat som underhållningschef på Berns och musikansvarig på gamla Lydmar. Hon DJ:ar fortfarande ofta på olika ställen runt om i stan och tar aktiv ställning i jämlikhetsfrågor och är känd för att sticka ut hakan.

Nadja Chatti, Nattrådet
Nattrådet är en oberoende organisation som verkar för att Stockholm ska bli en mer levande stad. Detta genom att minska avståndet mellan stadens beslutsfattare och nattlivsnäringen i Stor-Stockholm.

Fler paneldeltagare presenteras på sodrateatern.com.

Nicklas Kartengren, moderator 
Nicklas Kartengren har arbetat som behandlare, projektledare, kommunikatör och processledare. Den röda tråden har varit att leda förändringsarbete. Det har handlat om individer, familjer, föreningar, skolor, stadsdelar och organisationer. De senaste åren har han jobbat för Centralförbundet för alkohol och narkotikaupplysning, CAN, och är engagerad i frågor som det civila samhället, alkohol & narkotika och socialt arbete.

FAKTA

Vad: VICE och Södra Teatern presenterar VICE Talks
När: Måndag den 7 maj – f
öreläsningar från klockan 16.00 & panelsamtal klockan 17.30
Var: Södra Bar (våning 3), Södra Teatern (Mosebacke Torg 1-3)

 

OM VICE
VICE i Europa har bevakat nattliv och festivaler i över tio års tid och arbetar i nära relation med internationella skademinimeringsorganisationer som The Loop och Global Drug Survey. Vi upplever att Sverige ligger efter där andra EU-länder betraktar nattliv som en egen stark ekonomi, en så kallad Night Time Economy. Med VICE Talks vill vi prata om hur vi kan börja betrakta nattliv som en miljö att arbeta med istället för mot.

VICE är ett internationellt mediabolag och skapare av innehåll för unga vuxna. Sedan det grundades 1994 har VICE expanderat och finns nu i över 30 länder och distribuerar videoinnehåll till flera miljoner tittare varje månad på digitala, linjära, mobila och sociala plattformar. VICE består av flera internationella sajter; nyhetsprogram i samarbete med HBO; ett produktionsbolag; en tidskrift; ett skivbolag; en kreativ byrå; och tv-kanalen VICELAND som finns i flera länder.


Om Södra Teatern

Södra Teatern och Mosebacke är ett av Stockholms äldsta och mest mytomspunna kulturetablissemang som skapar gränsöverskridande upplevelser till alla som välkomnar alla. Vi presenterar ett brett utbud av inkluderande, samtida kultur inom scenkonst, konserter, klubbar, mat och dryck samt möten och event.

Kontaktpersoner

Emilia Åkesson
Försäljning och marknadsansvarig / Sales & Marketing manager
Emilia Åkesson